top of page

FOFföreställningen om fittan snippan Premiär på PotatoPotato 2020 

Målgrupp: 10-12 år och deras vuxna 

En gåva till alla lärare som har ansvar för sex- och samlevnadsundervisning! 

Irene Grahn, Scenkonstproducent Helsingborg 

 

När åk 6 eleverna började klappa i takt mitt under en dans blev jag så rörd att mina ögon tårades, den här föreställningen når verkligen fram till barnen. - Sara Sivre, Kultursamordnare Mölndals stad 

Ladda ner säljblad här

Ladda ner lärarhandledning här

FOF - föreställningen om fittan snippan, är en lekfull och undersökande föreställning för mellanstadiet och deras vuxna. Dansarna introducerar sin publik till en värld där vi tillsammans utforskar och ställer oss frågor kring en av våra mest laddade kroppsdelar och ord: Varför är just denna kroppsdel så laddad? Varför är ett ord om kroppsdelen okej och ett annat inte?

 

Dansarna vecklas ut som en stor blomma, omskapas likt ett kalejdoskop och plockar bokstavligen ner kroppsdelen från dess piedestal. De leker sig fram till kunskap om kroppsdelens anatomi och tillsammans närmar vi oss ordet fitta och avdramatiserar dess laddning när vi blir fitta med ”Fittis och Svettis” och slår oss ner på fittkuddarna i vår egen hallongrotta.

 

I FOF undersöker vi hur fittan kan vara en kroppsdel och ett ord precis som alla andra och hur vi tillsammans genom rörelse, ordlek och kärlek kan göra ett skällsord till ett positivt laddat manifest. Med finkänslig ton, lekfullhet, kroppsglädje och en stor portion humor bjuder KROPPSKLUBBEN in till FOF - föreställningen om fittan snippan. 

Medverkande:

Konstnärlig ledning - Jilda Hallin och Lisa Nilsson 

Dans och koreografi - Jilda Hallin, Lisa Nilsson och Elise Brewer 

Dramaturgi och text - Sara Ribbenstedt

Producent - Hanna Falk 

Ljusdesign - Uli Ruchlinski 

Scenografi - Annika Carlsson 

Kostym - Klara Helin

Musik - Signalverket

Foto - Graham Adey och Anna Stohr 

Filmfoto - Amelie Mattisson Chue och Matilda Henningsson 

Klipp - Matilda Henningsson 

Grafisk design - Julia Westerberg 

Föreställningen är producerad med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Skåne och Malmö stad och i residens hos Dans i Blekinge, Dansplats Skog och Danscentrum Syd, i samarbete med RFSU Malmö.

Skärmavbild 2020-05-31 kl. 15.16.44.png
KON_logotype_stor_150dpi.jpg
Malmostad_logo_SV_600px_300dpi.jpeg
rs_greyscale.eps png.png
FOF trailer

FOF trailer

bottom of page