top of page

LÅR

LÅR är en lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara! Låren är trötta på att hamna i skymundan, trötta på känslan av att vara pinsamma och jobbiga. Låren kan ändra form och storlek på ett sätt som ingen annan kroppsdel kan. Låren kan hoppa, dallra, byta riktning, vridas, skavas, skakas, kramas och brottas. Nu är det lårens tur, lårens första dag, deras tid att slå sig fria, komma fram, visa sin potential till rörelse och utseende. Äntligen får de spela huvudroll!

 

LÅR kan vara början på något, en tanke som väcks, en känsla som känns igen, celluliter och skakningar som är och bejakas. LÅR dansas av två dansare, fyra lår, i takt till populärmusik.

 

”Detta är en dansant hyllning till en faktiskt sorgligt försummad kroppsdel – låret. Nu får låret och låren äntligen spela huvudrollen och som de tar för sig! Med en frustande längtan tar de plats på scenen och de har mycket som de vill uttrycka. De hoppar, skakar, spänns, dansar, dallrar, men framför allt tar de plats. Med en härligt självklar, humoristisk och entusiastisk attityd lyfter dansarna fram frågor om ideal och normer. Men framför allt bjuder de på en smittande kroppsglädje.”- juryns motivering för LÅR till bibu 2018

Målgrupp: från 12 år

Ladda ned säljblad här

 

LÅR ingår i utbudet Scengalej/Region Östergötland

Premiär på PotatoPotato 12 oktober 2017 

LÅR produceras av med stöd av Region Skåne och Malmö Stad och i samarbete med Rum för Dans, Dunkers Kulturhus, Danscentrum Norr och Danscentrum Syd.

Konstnärlig ledning, koreografi och dans: Jilda Hallin och Lisa Nilsson

Regiassistans och röst: Sara Ribbenstedt

Ljus: Ronald Salas

Ljudmix: Truls Nilsson

Kostym: Klara Helin

Foto: Graham Adey

Film: Gustav Olsson

Grafisk design: Julia Westerberg

Tack till: Alex Nagy, Tomas Larsson, Lisa Spets, Matilda Henningsson, Anna Grip, Hanna Falk, Petra Nilsson, Anna Petersson, Danscentrum Stockholm, Danscentrum Norr, Ell Spatio, Dansstationen, Stockholms Dansfilmfestival, Tegelscenen, Kultur i Väst, Feministisk Festival Malmö.

rs_webb.jpg
Malmostad_logo.jpg
Rumfordans.jpg
DC-syd_sRGB-420px.jpg
DKHlogga.jpg
Trailer LÅR

Trailer LÅR

   

bottom of page