OM OSS

KROPPSKLUBBEN hyllar kroppen!

 

KROPPSKLUBBEN vänder och vrider genom rörelse på kroppen för att uppleva den ur olika perspektiv. Med pepp, omtanke, kärlek och humor tar vi oss an delar av kroppen som ofta betraktas som pinsamma, tabu-belagda eller hamnat i skymundan. Ett feministisk perspektiv ligger till grund för vårt arbete.

 

KROPPSKLUBBEN är en fri grupp som arbetar med dans och scenkonst för barn och unga och har sin bas i Malmö.

 

KROPPSKLUBBEN drivs av de konstnärliga ledarna Jilda Hallin och Lisa Nilsson sedan starten 2015. Gruppens första produktion LÅR hade premiär på PotatoPotato i Malmö 2017 och har sedan dess spelat 100 föreställningar runt om i Sverige. FOF  - föreställningen om fittan/snippan hade premiär på PotatoPotato i Malmö 2020. 

Hösten 2019 mottog gruppen Sparbanksstiftelsen Skånes Kulturstipendium för sin konstnärliga verksamhet med motiveringen: 

"Med sin kombination av normkritik och humor har Lisa Nilsson och Jilda Hallin med KROPPSKLUBBEN på kort tid tagit en självklar plats på den skånska dansscenen. De representerar framtiden. Och den är fylld av frustande, provocerande, feministisk humor och smittsam kroppsglädje!"

KROPPSKLUBBEN gillar kaffe, svett och att färgmatcha!

LISA NILSSON

Lisas favoritkroppsdel just nu är vaderna som kan hoppa och studsa upp resten av kroppen! Lisa gillar att dricka starkt kaffe, känna saltvatten mot kroppen och att spela jazz för sina sticklingar. Utöver KROPPSKLUBBEN dansar Lisa med ZebraDans, Memory Wax och Profilteatern. 2020 tilldelades Lisa Malmö Stads Kulturstipendium. 

JILDA HALLIN

 

Jildas favoritkroppsdel just nu är magen som har en förmåga att vecka sig på olika sätt, ändra form och storlek. Jilda gillar kriminalserier, höga höjder och ordvitsar. Utöver KROPPSKLUBBEN dansar Jilda med Share Musics dansensemble, i bebisföreställningar av Dalija Acin Thelander och tillsammans med sitt barn i vardagsrummet.

KOLLEGOR

Hanna Falk arbetar som producent för KROPPSKLUBBEN.
Hannas favoritkroppsdel är låren, de kan vara provocerande biffiga och samtidigt urgrundsstarka. Hanna gillar saker i stora format, oväntad vänskap och nötter. Hanna arbetar utöver KROPPSKLUBBEN som producent för Claire Parsons Co. samt som projektledare för Tanzmesse. 

Elise Brewer arbetar som dansare i KROPPSKLUBBEN. Elises favoritkroppsdel är munnen för att en kan göra märkliga ljud med den, äta god mat, pussas och få en uppfattning om hur insidan av kroppen känns. Elise gillar att träna kickboxning, dansa i otakt och att ha sovmorgon. Utöver KROPPSKLUBBEN arbetar Elise tillsammans med koreografen Sanna Blennow i duon Brewer & Blennow, som frilansande dansare samt i egna soloprojekt.

Daniella Eriksson arbetar som dansare för KROPPSKLUBBEN och hoppar ibland in och dansar LÅR. Daniellas favoritkroppsdel är ögonen som kan röra sig kors och tvärs och uttrycka olika känslor. Daniella gillar isbad, träning och dansar utöver KROPPSKLUBBEN med Wilhelm Groener och Canan Erek samt i egna soloprojekt.

Tanya Johansson jobbar som turnétekniker för KROPPSKLUBBEN genom IMULTO. Tanyas favoritkroppsdel är händer för att dem kan skapa så bra i lera. Tanya gillar kaffe, tv-spel och gulliga djur och arbetar utöver KROPPSKLUBBEN med Dansstationen och Goodnight Sun.

Alex Nagy jobbar som turnétekniker för KROPPSKLUBBEN genom IMULTO. Alex favoritkroppsdel är käken som påverkar kroppens spänning och seende. Alex gillar att baka bröd, dansa contemporary dance i köket och att snacka i bastun. Alex arbetar utöver KROPPSKLUBBEN med ReAct! - Actions moving och Dansstationen.

Sara Ribbenstedt jobbar tillsammans med KROPPSKLUBBEN på dramaturgi och text. Saras favoritkroppsdel är sin rumpa för att den är så jäkla go. Sara gillar när det känns som att hon kan tala flytande tyska, g o d i s och känslan i kroppen efter fysiskt utmanande aktiviteter. Utöver KROPPSKLUBBEN jobbar Sara återkommande som koreograf med regissören Dan Turdén, frialansande skådespelare samt är en av tre i performancegruppen BRAVO TOGA. 

KROPPSKLUBBEN samarbetar även med:

 

IMULTO

Danscentrum Syd

Grafisk design: Julia Westerberg 

Kostym design: Klara Helin 

Web design: Josefin Gullbrandsson

Foto: Graham Adey

   

Bergsgatan 29

214 22 MALMÖ

Mail: info@kroppsklubben.se

Jilda +46739389978

Lisa +46703833083

English

©2019 KROPPSKLUBBEN