top of page

OM OSS

KROPPSKLUBBEN hyllar kroppen!

 

KROPPSKLUBBEN vänder och vrider genom rörelse på kroppen för att uppleva den ur olika perspektiv. Med pepp, omtanke, kärlek och humor tar vi oss an delar av kroppen som ofta betraktas som pinsamma, tabu-belagda eller hamnat i skymundan. Ett feministisk perspektiv ligger till grund för vårt arbete.

 

KROPPSKLUBBEN är en fri grupp som arbetar med dans och scenkonst för barn och unga och har sin bas i Malmö.

 

KROPPSKLUBBEN drivs sedan starten 2015 av de konstnärliga ledarna Jilda Hallin och Lisa Nilsson utbildade vid kandidatprogrammet i Dans och Performance, Stockholms Konstnärliga Högskola. Gruppens första produktion LÅR hade premiär på PotatoPotato i Malmö 2017 och har sedan dess spelat 100 föreställningar runt om i Sverige. FOF  - föreställningen om fittan/snippan hade premiär på PotatoPotato i Malmö 2020 och föreställningen HUD september 2021 på Barnens scen i Malmö. 

Hösten 2019 mottog gruppen Sparbanksstiftelsen Skånes Kulturstipendium för sin konstnärliga verksamhet med motiveringen: 

"Med sin kombination av normkritik och humor har Lisa Nilsson och Jilda Hallin med KROPPSKLUBBEN på kort tid tagit en självklar plats på den skånska dansscenen. De representerar framtiden. Och den är fylld av frustande, provocerande, feministisk humor och smittsam kroppsglädje!"

KROPPSKLUBBEN gillar kaffe, svett och att färgmatcha!

lisa_webb500_svart_vit.jpg

LISA NILSSON

Lisas favoritkroppsdel just nu är vaderna som kan hoppa och studsa upp resten av kroppen! Lisa gillar att dricka starkt kaffe, känna saltvatten mot kroppen och att spela jazz för sina sticklingar. Utöver KROPPSKLUBBEN dansar Lisa med ZebraDans, Memory Wax och Profilteatern. 2020 tilldelades Lisa Malmö Stads Kulturstipendium. 

jilda_webb500_svart_vit.jpg

JILDA HALLIN

 

Jildas favoritkroppsdel just nu är magen som har en förmåga att vecka sig på olika sätt, ändra form och storlek. Jilda gillar kriminalserier, höga höjder och ordvitsar. Utöver KROPPSKLUBBEN dansar Jilda med Share Musics dansensemble, i bebisföreställningar av Dalija Acin Thelander och tillsammans med sina barn i vardagsrummet. 

2021 tilldelades Jilda Alingsås kommuns Kulturpris.

KOLLEGOR

Hanna Falk arbetar som producent för KROPPSKLUBBEN.
Hannas favoritkroppsdel är låren, de kan vara provocerande biffiga och samtidigt urgrundsstarka. Hanna gillar saker i stora format, oväntad vänskap och nötter. Hanna arbetar utöver KROPPSKLUBBEN som producent för Claire Parsons Co. samt som projektledare för Tanzmesse. 

Anna Johansson dansar i HUD. Annas favoritkroppsdel är hennes händer för att hon kan göra så himla mycket med dem! Allt från att baka bullar till att skriva texter eller köra motorcykel. Anna gillar att spela Minecraft, att arbeta i trädgården och att sticka. Utöver KROPPSKLUBBEN arbetar Anna med dans och teater på skolor och med föreningen Dans i Blekinge och de fria scenkonstgrupperna Pinamackorna och KLO productions.

Rebecca Yates dansar i HUD. Rebeccas favoritkroppsdel just nu är hennes öron. Det är så underbart att höra våren komma, vatten, fåglar och vinden. Rebecca gillar böcker, solen mot huden och att vara med sin hund. Rebecca jobbar även med Dans i Blekinge, Regionteatern Blekinge Kronoberg och med KulturCrew på Musik i Blekinge. 

Elin Hedin dansar i FOF. Elins favoritkroppsdel är ryggen eller mer specifikt ryggraden. Den är stark och lång och har så många olika rörelsemöjligheter. Elin älskar att vara vid havet, helst av allt bada i det. Elin umgås gärna med hästar å hundar när hon inte dansar.

Elin har frilansat med dans i över 10 år och arbetar utöver KROPPSKLUBBEN just nu som Kommunkoreograf i Helsingborg.

Tanya Johansson jobbar som turnétekniker för KROPPSKLUBBEN genom IMULTO. Tanyas favoritkroppsdel är händer för att dem kan skapa så bra i lera. Tanya gillar kaffe, tv-spel och gulliga djur och arbetar utöver KROPPSKLUBBEN med Dansstationen och Goodnight Sun.

Sara Ribbenstedt jobbar tillsammans med KROPPSKLUBBEN på dramaturgi och text. Saras favoritkroppsdel är sin rumpa för att den är så jäkla go. Sara gillar när det känns som att hon kan tala flytande tyska, g o d i s och känslan i kroppen efter fysiskt utmanande aktiviteter. Utöver KROPPSKLUBBEN jobbar Sara återkommande som koreograf med regissören Dan Turdén, frialansande skådespelare samt är en av tre i performancegruppen BRAVO TOGA. 

Elise Brewer dansar i FOF. Elises favoritkroppsdel är munnen för att en kan göra märkliga ljud med den, äta god mat, pussas och få en uppfattning om hur insidan av kroppen känns. Elise gillar att träna kickboxning, dansa i otakt och att ha sovmorgon. Utöver KROPPSKLUBBEN arbetar Elise tillsammans med koreografen Sanna Blennow i duon Brewer & Blennow, som frilansande dansare samt i egna soloprojekt.

Moa Autio dansar i FOF. Moas favoritkroppsdel är örat, för att den står för något av det viktigast i livet; att lyssna. Och för att den är så finurligt byggd med sina snirklar och gömmor. Moa gillar sin nyupptäckta hobby att åka rullskridskor, att knäskura och palt. Utöver KROPPSKLUBBEN arbetar Moa som frilansande dansare och koreograf, just nu med Bobbi Lo produktion och i Dansstationens Turnékompani. 

Daniella Eriksson dansar i LÅR. Daniellas favoritkroppsdel är ögonen som kan röra sig kors och tvärs och uttrycka olika känslor. Daniella gillar isbad, träning och dansar utöver KROPPSKLUBBEN med Wilhelm Groener och Canan Erek samt i egna soloprojekt.

 

Alex Nagy jobbar som turnétekniker för KROPPSKLUBBEN genom IMULTO. Alex favoritkroppsdel är käken som påverkar kroppens spänning och seende. Alex gillar att baka bröd, dansa contemporary dance i köket och att snacka i bastun. Alex arbetar utöver KROPPSKLUBBEN med ReAct! - Actions moving och Dansstationens turnékompani.

KROPPSKLUBBEN samarbetar även återkommande med:

Danscentrum Syd
Ljusdesign: Uli Ruchlinski, IMULTO 
Grafisk design: Julia Westerberg 
Scenografi: Annika Carlsson 

Kostym design: Klara Helin 
Web design: Josefin Gullbrandsson
Foto: Graham Adey

   

bottom of page