top of page
ostbågarige.png

OM OSS

Malmögruppen KROPPSKLUBBEN skapar normkreativ scenkonst för barn och unga. Vi riktar strålkastarljuset mot en kroppsdel i taget och låter den skapa koreografi och rörelse i dialog med större tematik om kroppsliga värderingar och tabun.

 

Utifrån ett normkritiskt och feministiskt förhållningssätt omvandlar KROPPSKLUBBEN det som inte är självklart till självklart. Vi tillgängliggör kroppen, dansen och scenkonsten genom att utgå från bekanta referenser och därifrån utmana, retas, tänja på gränser och vidga perspektiv. Med våra föreställningar får barn och unga komma närmare kroppen och fokusera på dess funktion och potential till rörelse snarare än hur den ser ut.

 

KROPPSKLUBBEN drivs av de konstnärliga ledarna Jilda Hallin och Lisa Nilsson och spelar sina föreställningar på turné över hela landet. Våra produktioner har blivit utvalda att visas på Bibu, Young Dance Market, Dansmässan och blivit uppmärksammade med Sparbanksstiftelsen Skånes Kulturstipendium med motiveringen: 

Med sin kombination av normkritik och humor har Lisa Nilsson och Jilda Hallin med KROPPSKLUBBEN på kort tid tagit en självklar plats på den skånska dansscenen. De representerar framtiden. Och den är fylld av frustande, provocerande, feministisk humor och smittsam kroppsglädje!

 

KROPPSKLUBBENs föreställningar är skapade med projektbidrag från Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Skåne, Region Blekinge och Malmö stad.

LISA NILSSON

Lisa Nilsson är utbildad vid Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon mottog 2020 Malmö Stads Kulturstipendium och är ledamot i Danscentrum Sveriges styrelse och vice ordförande i Danscentrum Syds styrelse.

JILDA HALLIN

 

Jilda Hallin är utbildad vid Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon mottog 2021 Alingsås kommuns kulturpris och är del av Danscentrum Syd’s valberedning och har varit med och utvecklat Danscentrum Syd’s Sharing Sessions. 

DSC_3831.jpg
DSC_3937.jpg

   

bottom of page